De naam van de wijn komt voort uit de plaats waar de wijngaarden gelegen zijn, op het Le Mortelle estate. Op deze plek van de heuvel (Poggio) leven al eeuwenlang eenden (plaatselijk ‘nane’ genoemd) op. Ook in het ontwerp van het etiket komt dit terug.
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken in een gebied waar met name Sangiovese en Cabernet Sauvignon aangeplant stonden. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug..
De Poggio alle Nane is een blend van cabernet franc, cabernet sauvignon en een klein beetje carménère! De druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd. Hierna volgt de fermentatie op roestvrijstalen tanks. Vervolgens rijpt de wijn rijpt 16 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De rotsachtige bodem, het gebruik van de beste druivensoorten voor deze bodem en de steengoede ligging maken deze wijn van hoge kwaliteit! Speciale Limited edition in kist, zeer beperkt beschikbaar. In de neus onder andere veel mediterrane kruiden, zwarte bessen, en vanille. De smaak is zacht door de lagering op eikenhout. Je proeft rijpe rode gedroogde bessen en in de lange afdronk tonen van chocola en drop. Prachtige combinatie bij goed vlees van de barbecue, wild gerechten en gegrilde groenten.
Stijl | Gestructureerd, Kruidig, Rijk |
Aroma's | Blauwe bes, Ceder, Specerijen |
Regio | Toscane, Italie |
Druif | cabernet sauvignon, cabernet franc + |
Agricultuur | lutte raisonnee |
Oogstjaar | 2020 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25