M. de Magondeau Blanc

Sappige en levendige wijn. In de neus aanstekelijk wit fruit en citrustonen. De smaak is fruitrijk en frisdroog en doet verlangen naar de volgende slok.

De wijngaarden van de Fronsac strekken zich uit ten noorden van de stad Libourne en hebben als buren de wijngaarden van St. Emilion en Pomerol. In het zacht glooiende landschap worden wijnen geproduceerd met een complexe stijl, kracht en finesse. Op de bodem van voornamelijk kalk, zand en kiezel gedijt de merlot-druif uitstekend.

Château Magondeau is een klein bezit van ca. 18 ha. Olivier Goujon is sinds 1989 verantwoordelijk voor de vinificatie op het domein. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar. Met de merlot als enige druivensoort voor de rode wijnen produceert hij elegante maar krachtige wijnen welke het best tot hun recht komen na enkele jaren flesrijping. Voor de witte wijn plantte hij sauvignon blanc en sauvignon gris aan en de wijn is altijd een blend van deze twee.

In 2013 kocht hij 1 ha. wijngaard aan en beplantte deze met sauvignon blanc en sauvignon gris. Een verrassende combinatie. Sauvignon blanc geeft de citrus tonen en het stuivende, levendige fruit, terwijl de gris meer exotisch tonen geeft als banaan en perzik.

Deze wijn wordt dus gemaakt van sauvignon blanc en sauvignon gris en dat laat zich proeven. Een stuivende, frisse neus met tonen van citrus en appelbloesem. In de mond veel sap, fijne aroma’s van appel en zachte kruiden.

Drink hem goed gekoeld als aperitief of schenk hem op 12°C bij een frisse salade of begeleider van een plateau kazen!

M. de Magondeau Blanc

€ 9,95

Specificaties

Stijl Elegant, Sappig, Droog
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif sauvignon blanc, sauvignon gris
Oogstjaar 2022

M. de Magondeau Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu