Madeira Cossart 5 yr old Sercial

Cossart Gordon is het oudste handelshuis van Madeira. Het is gesticht in 1745 door Francis Newton, een jonge Schot die zich op 12 september van dat jaar op het Portugese eiland vestigde.

Nog altijd is Cossart Gordon toonaangevende Madeira. Ze maken wijnen in alle smaakstijlen van alle voor deze wijn toegestane druivenrassen. Je vindt ze over de hele wereld, maar altijd in kleine hoeveelheden want de productie op het kleine Madeira is nu eenmaal beperkt, slechts 490 hectare verspreid over het hele eiland. Slechts 20 ha is aangeplant met verschillende variëteiten Bual.

Het vulkanische eiland Madeira is gelegen in de Atlantische oceaan, 1100 km ten Zuidwesten van Portugal en 590 km van de Marokkaanse kust. Madeira heeft een subtropisch/gematigd klimaat met relatief zachte winters en koele zomers. De vulkanische bodem is rjjk aan mineralen, ijzer en fosfor. Het handmatig aangelegde irrigatiesysteem; “levadas”, zijn smalle richels uitgehouwen uit de bergen die water aanvoeren naar de wat lager gelegen wijngaarden.

Intens, complex, kruidig, gedroogd fruit, tonen van hout en sinaasappelschil. Mond: Droge, frisse aanzet met veel citrus en een lange frisse “zesty” afdronk. Spijs:. Apertitief, visgerechten en kruidige gerechten zoals curry’s.

Madeira is na opening zeer lang houdbaar.

Madeira Cossart Gordon 5 yrs old Sercial

€ 24,50

Specificaties

Regio Madeira, Portugal
Druif sercial

Madeira Cossart Gordon 5 yrs old Sercial als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu