Marchese Antinori-chianti-classico-riserva-1

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zwaaide markies Piero Antinori de scepter over de onderneming, bijgestaan door zijn drie dochters: Albiera, Allegra en Alessia. Inmiddels hebben zijn dochters het roer overgenomen. Kwaliteit, traditie, passie en instinct zijn de ingrediënten die Antinori maken tot de beste Italiaanse producent van topwijnen.

In 2007 kreeg Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award, een onderscheiding die wordt toegekend aan die persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd. Deze trofee kan de markies in zijn prijzenkast zetten naast de talloze andere prijzen en oorkondes die Antinori heeft verdiend met zijn wijnen en vooruitstrevend beleid.

Deze 'adellijke' Chianti Classico Riserva is afkomstig van het beroemde Tenuta Tignanello. Deze wijn draagt de naam van 'Marchese Antinori' op het etiket, dus u kunt ervan uit gaan dat zij ervoor zorgen dat alleen het allerbeste in de fles komt en dat is gelukt! De druiven (sangiovese met een klein deel cabernet sauvignon en merlot) worden voorzichtig ontsteelt en geperst. Hierna volgt de fermentatie op roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt voor 12 maanden op een combinatie van Frans en Hongaars eiken en daarna nog 1 jaar op fles.

Zeer intense robijnrode kleur met paarse rand. Toont zeer rijpe fruitaroma’s van divers rood fruit, zoals kersen, frambozen en rode bessen, samen met tonen van zoethout en vanille. Ronde fruitige smaak met een aanhoudende afdronk vol stevige tannines.

Marchese Antinori Riserva Tenuta Tignanello

€ 49,50

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Gestructureerd
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer
Regio Toscane, Italie
Druif sangiovese, cabernet sauvignon +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Marchese Antinori Riserva Tenuta Tignanello als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu