Menade Dulce

Bodegas Menade, gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda, werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten. Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zuslief Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. Met wijngaarden die zich op meer dan 700 meter boven zeeniveau bevinden, streven ze ernaar een evenwicht met de natuur te vinden. Ze hebben koper en zwavel vervangen door biodynamische infusies en ze voeren allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding. “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.

In de wijnkelder volgen ze een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. Hun wijnen zijn van een hoge kwaliteit en laten allen een grote zuiverheid en verfijning zien.

Een Dulce (zoete) wijn van de sauvignon blanc is vrij uitzonderlijk. De gisting wordt gestopt op 11% door koeling en vervolgens filtratie van de jonge wijn. Hierdoor worden niet alle suikers vergist en blijven in de wijn. Ook deze dulce is natuurlijk biologisch!

Zachte, frisse wijn met tonen van groene appels, kiwi en kruisbes. Heerlijk fris zoet in de mond met levendige zuren, waardoor de wijn uitstekend combineert met desserts van citroen, zoals

Merengue met citroenijs of bv Citrus Smash (een dessert met sinaasappel, grapefruit en lemon curd) of sorbet! Schenk de wijn op 10 gr. C.

Menade Sauvignon Blanc Dulce 0.5 ltr

€ 16,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Zoet, Strak
Aroma's Appel, Citrus, Honing
Regio Castillo, Spanje
Druif sauvignon blanc
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

Menade Sauvignon Blanc Dulce 0.5 ltr als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu