De familie Clément heeft veel ervaring met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit geschreven bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegen gaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelersgenootschap van Menetou-Salon. Nu zijn het Isabelle en Pierre Clément die het bedrijf runnen, inmiddels de 15de generatie wijnmakers. Hun werkmethode is niet geheim: 'Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.' Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt én selectief te oogsten. Daarnaast wordt gewerkt met natuurlijke gisten en de recentste moderne technieken. Gebruikte druiven zijn uiteraard sauvignon blanc, een derde deel wordt ingenomen door pinot noir voor rode en roséwijnen. Pierre Clément vergist de geoogste witte druiven per grondsoort apart. Dat gebeurt heel langzaam in roestvrijstalen tanks waarbij de temperatuur nauwkeurig in de gaten wordt gehouden. Pas na deze eerste fermentatie assembleert hij de jonge wijnen van steengrond en kleibodem, om die vervolgens nog enkele maanden op hun lie te laten rusten. Deze werkwijze resulteert in kostelijke witte wijn die in april van het volgende wijnjaar wordt gebotteld. Die heeft dan een stuivend bouquet met zuivere sauvignonkenmerken als groene appel en buxus verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een mooie sappige frisse smaak en finale. Een wijn dus om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten, lichte bereidingen met witvlees en bij salade met geitenkaas.
Stijl | Droog, Elegant, Levendig |
Aroma's | Appel, Citrus, Peer |
Regio | Loire, Frankrijk |
Druif | sauvignon blanc |
Oogstjaar | 2022 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25