Misty Cove BDX

Lang bleef Nieuw-Zeeland verborgen achter de Australische kust. Pas in de 14e eeuw zette de eerste Maori-stam voet op haar maagdelijke stranden. En drie eeuwen later zag de Nederlandse zeevaarder Abel Tasman het eiland aan de horizon, als eerste Europeaan. Deze ongereptheid proef je in de Nieuw-Zeelandse wijn. Dankzij de onvervuilde lucht is het zonlicht hier nog zeldzaam helder. En door zijn geïsoleerde ligging ontwikkelde het eiland een uniek klimaat en ecosysteem, wat de Nieuw-Zeelandse wijn werkelijk onnavolgbaar maakt.

Het moderne centrum van de Nieuw-Zeelandse wijn bevindt zich op het Zuidereiland. Toen Montana Wines zich zo’n veertig jaar geleden in het wijngebied Marlborough vestigde, stond de wijnwereld op zijn kop. De Sauvignon Blanc uit deze wijnstreek verraste vriend en vijand met een werkelijk sensationele smaak. Droger en krachtiger dan in andere wijnstreken, waar ook ter wereld. Marlborough biedt unieke omstandigheden: heldere zonneschijn, koele nachten en de stenige bodem van oude rivierbeddingen.

Misty Cove is het wijnbedrijf van wijnmaker Andrew Bailey en zijn Nederlandse vrouw Marieke. De druiven zijn afkomstig uit de beste wijngaarden van Marlborough en Central Otago, die Andrew bezit. Misty Cove maakt hiervan zuivere en vooral karakteristieke wijnen. Het bedrijf heeft een grote affiniteit met duurzaamheid. Omdat Andrew door zijn Nederlandse vrouw regelmatig in ons land is, hebben zijn wijnen inmiddels een grote bekendheid in restaurants en wijnspeciaalzaken.

Deze Sauvignon Blanc zijn clonen van de SB uit Bordeaux. Oogsten gebeurt met de hand en bij binnenkomst in de cuverie vindt nog een selectie van het fruit plaats. Fermentatie op rvs tanks bij lage temperatuur om fraicheur te behouden. Een zeer volle en elegante wijn met in de neus tonen van lychee en ander tropisch fruit. In de mond geconcentreerd met veel sappig fruit. Fantastische begeleider van vis van de gril of jonge kazen.

Misty Cove BDX 316 & 317 Sauv. Blanc Limited Release

€ 17,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Vijg
Regio Marlborough, Nieuw Zeeland
Druif sauvignon blanc
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Misty Cove BDX 316 & 317 Sauv. Blanc Limited Release als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu