Perdigoes Reserva tinto

In het zicht van Reguengos de Monsaraz, in het uitgestrekte en intrigerende Alentejo, ligt Monte dos Perdigões, sinds 2001 eigendom van de familie Granadeiro. Het was ooit de thuisbasis van Damião de Góis, een Portugese humanist uit de 16e eeuw en later van de illustere maestro en componist Luís de Freitas Branco, die hier enkele van zijn meest opvallende werken componeerde. Het is een plek die wordt gekenmerkt door artistieke gevoeligheid, vrij denken en gedaan werk.

Adega do Monte dos Perdigões werd hier geboren, tussen de wijngaarden die jaar na jaar herboren worden, in een samensmelting tussen het verleden en de toekomst, waar edele materialen zoals Alentejo-marmer en Frans eiken de boventoon voeren. Monte dos Perdigões-wijnen worden hier gemaakt, gevinifieerd en gebotteld onder de strikte controle van een toegewijd en geïnspireerd technisch team en enorm respect voor moeder natuur.

Pedro Baptista studeerde Enologie aan de École Supérieure d’Oenolo gie in Montpellier, Frankrijk. Hij begon zijn werk bij de Eugénio de Almeida Foundation tijdens de oogst van 1994 en in 2002 bij Monte dos Perdigões. Momenteel is hij verantwoordelijk v oor de wijnen van beide bedrijven.

Monte dos Perdigões Reserva is een blend van alicante bouschet, aragonez en syrah. De druiven uit de wijngaarden van Monte dos Perdigões werden zorgvuldig geselecteerd, geperst en gefermenteerd in een open cuve, in roestvrij staal, bij een gecontroleerde temperatuur van 14ºC. Na vinificatie rijpt de wijn op nieuwe Franse barriques gedurende 12 maanden, gevolgd door botteling. Het resultaat is in de neus rijpe tonen van zwart en geconfijt fruit, witte peper en cederhout. Volle, rijke smaak van pruimen, rijpe kersen complex, hout, vanille, mooie textuur, chocolade en een lange afdronk.

Monte dos Perdigoes Reserva tinto

€ 14,95

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Vol
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Karamel
Regio Alentejo, Portugal
Druif alicante bouschet, aragonez, syrah
Agricultuur lutte raisonee

Monte dos Perdigoes Reserva tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu