In de 17e eeuw, onder toezicht van zijn broer, de hertog van Anjou, liet Lodewijk XVI het riviertje bevaarbaar maken om de wijnhandel te bevorderen. In die tijd maakten de Hollanders een strenge selectie van de druivenrassen en brachten ze de wijnbouwers van Anjou technieken bij om wijnen te bewaren. De grote wijnen uit Côteaux du Layon smaakten namelijk nog veel beter na lange zeetochten. Soms bleef de wijn zelfs een hele heen-en terugreis naar het Verre Oosten of naar Nederlands Indië aan boord van de schepen met een verfijnde veroudering als resultaat. Sinds het einde van de 18e eeuw is de familie Touchais bekend als wijnbouwers. Oogst en vinificatie gebeuren volgens eeuwenoude methodes. Daarna, volgens de aloude traditie, wordt de wijn gebotteld onmiddellijk na de winter die volgt op het oogstjaar. Op die manier behoudt de wijn al zijn frisheid. De flessen worden bewaard in kelders waar ze gedurende ten minste 10 jaar langzaam rijpen. Geen enkele fles wordt op de markt gebracht voor de wijn 10 jaar oud is. Monsieur Jospeh Touchais proeft regelmatig de jaargangen zodat uitsluitend de beste flessen op de markt gebracht worden.
Regio | Loire, Frankrijk |
Druif | Chenin Blanc |
Oogstjaar | 1982 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25