Niepoort Bioma 2015

Op een schilderachtige plek, middenin de Douro, ligt het kloppend hart van Niepoort Vinhos: Quinta de Nápoles. Pal aan de rivier de Tedo – een zijtak van de Douro – die als een zilveren ader langs steile wijnhellingen slingert, staat Dirk van der Niepoort aan het hoofd van het familiebedrijf. Dirk is telg van de zesde generatie wijnmakers, in een bedrijf dat in 1842 werd opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Wat ooit begon als kleinschalig porthuis is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd port- en wijnhuis dat bij veel wijnkenners een plekje heeft veroverd. Dirk weet dan ook, mede dankzij zijn eigenwijze visie, continu te verrassen!

De typische portdruivenrassen als Touriga Nacional, Tinta Cão, Tinta Roriz en Tinta Barroca vormen de hoeksteen voor de port. De druiven komen van de Pisca wijngaard. Een unieke wijngaard met wijnranken van 80 tot 100 jaar oud en volledig biologisch bewerkt.
De druiventrossen worden niet ontsteeld en in z'n geheel met de voeten getreden en gevinifieerd in ‘lagares’ in Vale de Mendiz.

"2015 was as perfect as it gets, particularly for Port – a year where we had time to think and make the right decisions, with the weather helping enormously. Picked at the perfect , all over 80 years old, the Ports were foot-trodden and made in lagares in Vale de Mendiz, with 100% of the stems. This resulted in incredible Ports with an unusual dimension, impressive structure with fine and intense tannins, great concentration but always accompanied by balance and harmony."

Geconcentreerde neus van pure chocolade en donkere bosvruchten. In de mond is het vol, maar niet te zoet met een uitstekende frisheid en goede zuren, gevolgd door een stevige, tanninerijke en schijnbaar eindeloze afdronk.

Niepoort 2015 Bioma Vinha Velha Vintage Port

€ 92,50

Specificaties

Regio Douro, Portugal
Druif touriga nacional, touriga franca +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2015

Niepoort 2015 Bioma Vinha Velha Vintage Port als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu