Niepoort Bioma 2016

Op een schilderachtige plek, middenin de Douro, ligt het kloppend hart van Niepoort Vinhos: Quinta de Nápoles. Pal aan de rivier de Tedo – een zijtak van de Douro – die als een zilveren ader langs steile wijnhellingen slingert, staat Dirk van der Niepoort aan het hoofd van het familiebedrijf. Dirk is telg van de zesde generatie wijnmakers, in een bedrijf dat in 1842 werd opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Wat ooit begon als kleinschalig porthuis is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd port- en wijnhuis dat bij veel wijnkenners een plekje heeft veroverd. Dirk weet dan ook, mede dankzij zijn eigenwijze visie, continu te verrassen!

De typische portdruivenrassen als Touriga Nacional, Tinta Cão, Tinta Roriz en Tinta Barroca vormen de hoeksteen voor de port. De druiven komen van de Pisca wijngaard. Een unieke wijngaard met wijnranken van 80 tot 100 jaar oud en volledig biologisch bewerkt.
De druiventrossen worden niet ontsteeld en in z'n geheel met de voeten getreden en gevinifieerd in ‘lagares’ in Vale de Mendiz.

In de neus zwarte peper, kruiden en donker fruit zoals pruimen en bramen. Aanvankelijk is de smaak fris met uitstekende zuren en een prachtige experessie van donker fruit, maar wordt geconcentreerder met tannine in het midden en de afdronk, de zoetheid en het fruit worden sterk gedomineerd door tannine in de afdronk. Dit is een Port die geschikt is om lang te bewaren.

"After a considerably wet and relatively cool growing season up until July, it appeared that the harvest would be very late, however the end of July and the month of August in the Douro were dry and hot, allowing the ripening process to catch up. In Vale de Mendiz, some blocks were harvested early, giving more acid-driven wines. After the heavy rainfall on 13 September, which forced us to pause the harvest, fully ripe vineyard blocks were harvested."

Niepoort 2016 Bioma Vinha Velha Vintage Port

€ 95,00

Specificaties

Regio Douro, Portugal
Druif touriga nacional, touriga franca +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2016

Niepoort 2016 Bioma Vinha Velha Vintage Port als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu