Nomine Renard Le M

Het dorpje Villevenard is een gehucht met nog geen 200 inwoners, in het zuiden van de Champagne streek. Familie Nominé-Renard is al zo’n 40 jaar gevestigd als champagne producent. Het is een echt familie bedrijf. Vader Claude heeft het stokje doorgegeven en inmiddels staat Simon aan het roer, samen met zijn vrouw Cecilia, terwijl zijn vader adviseert. De naam Nominé komt van de vaderskant van Claude en Renard van zijn moederkant. Het was zijn grootvader die in de 60er jaren besloot om ook champagne te gaan produceren. In Villevenard werd een cuverie gebouwd. Eerst werd de kelder tot 15 meter diepte uitgegraven en daaroverheen is het gebouw opgetrokken. Vandaag de dag werken ze met 2 klassieke houten ‘pressoirs’ èn twee moderne Bucher persen. De druiven komen uit 5 wijngaarden in verschillende delen van de Champagne en worden allen met de hand geplukt. Er worden slechts 4 champagnes gemaakt, waarbij de prestige cuvée er echt uitspringt. Dit blijkt ook wel uit de goede waarderingen in de Guide Hachette en van Richard Juhlin (de grootste champagne kenner in de wereld). Nominé-Renard beschikt over eigen wijngaarden en maakt de champagne ook volledig van de eigen oogst.

De wijngaarden in de Côtes de Blancs liggen ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Epernay en liggen in een klein en relatief onbekend rivierdal en dus buiten de bekende deelgebieden van de Champagne. Het effect van het terroir is duidelijk merkbaar doordat de druiven hier goed rijp worden en daardoor meer een expressie van rijper fruit aan de wijn geven. De wijn ligt tenminste 36 maanden ‘sur lattes’ alvorens gedegorgeerd te worden.

Limited Edition “Le M”

De wijn is 100% pinot meunier. Deze Limited Edition ligt 30 maanden sur latte vòòr dégorgement!

In de neus tonen van fijn rood fruit, grapefruit en citrus en gecarameliseerde appel. De smaak is romig en fris met grote lengte. De wijn kent enorme finesse en elegantie.

Nomine-Renard Brut "Le M"

€ 45,00

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Sappig
Aroma's Citrus, Framboos
Regio Champagne, Frankrijk
Druif pinot meunier
Oogstjaar 2020

Nomine-Renard Brut "Le M" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu