PGA Espumante rosado

Het was de overgrootvader van Pedro Guilherme Andrade, António Martins Simões, die de eerste wijnstokken plantte. Traditionele variëteiten van Bairrada, zoals Baga en Castelão, overheersten. Na de oogst werden de druiven in houten vaten geplaatst, waar ze later werden gefermenteerd in een kelder die naast het huis van de familie was gebouwd. Eenmaal geproduceerd, werd de wijn opgeslagen in vaten gemaakt van hout door kuipers uit naburige steden. Met de dood van de patriarch is het de grootvader van Pedro Guilherme Andrade, genaamd Agostinho Andrade, die de wijnproductie voortzet op het landgoed van Vale de Boi, dat in de tussentijd grotere afmetingen heeft gekregen dankzij de actie, juist van deze laatste wijnbouwer. De wijnbouw werd uitgevoerd volgens de methoden van die tijd, waarbij het land werd gegraven met schoffels en verrijkt met overvloedig onkruid. De wijnproductie zou in de laatste decennia van de 20ste eeuw worden overgenomen door de vader van Pedro Guilherme Andrade, António Guilherme Andrade, na de dood van zijn stamvader, Agostinho Andrade. Het was een noodzaak voor het gezin om de wijnbouw voort te zetten, maar nu een nieuw leven ingegeven door de uitbreiding van het land en de introductie van nieuwe technieken en apparatuur.

De druiven (100% baga) zijn met de hand geplukt, zacht en langzaam geperst en aansluitend volgt alcoholische fermentatie in RVS tanks op een temperatuur van 17 graden Celsius. De jonge wijn ligt dan 18 maanden sur lattes terwijl de mousse gevormd wordt. Deze espumante heeft slechts 4 gr. Restsuiker, dus is mooi droog.

Verleidelijke neus van klein rood fruit (bosaardbeien, frambozen), elegante stijl met fijne mousse en veel sap. Heerlijk als apéritief of begeleider van mosselen, vis van de grill en gerookte vis!

PGA Espumante Bruto

€ 16,50

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Droog
Aroma's Aardbei, Framboos
Regio Bairrada, Portugal
Druif baga
Agricultuur lutte raisonee

PGA Espumante Bruto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu