Evangile

Pomerol is een van de kleinste appellaties van Bordeaux en de enige die geen eigen classificatiesysteem bezit. Dit gaf de wijnbouwers van Pomerol een zekere vrijheid en het is tegenwoordig de internationale wijnhandel die via de prijs de hiërarchie in Pomerol bepaalt. Drie wijnen staan bovenaan de lijst: Lafleur, Pétrus en Le Pin, van heel dichtbij gevolgd door wijnen als La Conseillante, L’Eglise-Clinet, Trotanoy en Vieux Château Certan.

Château l’Evangile dateert uit 1741 en was genaamd Fazilleau en eigendom van de familie Léglise. Eind 18e eeuw werd het landgoed verkocht aan een advocaat die het de huidige naam gaf. Nadat L’Evangile verkocht was aan de familie Ducasse bleef het in hun bezit tot 1990 waarna de Rothschild's , eigenaren van Lafite Rothschild, de nieuwe bezitters werden.

De wijngaarden, 14 ha, liggen in een cluster van topwijngaarden als Conseillante, Pétrus en Vieux Château Certan en dicht tegen die andere superwijn uit Saint-Emilion, Cheval Blanc, aan. Vanaf de eerste stap die je in dit bescheiden kasteel zet, is het duidelijk dat hier een grote hoeveelheid geld is geïnvesteerd. De wijnen fermenteren in betonnen tanks, waarin de temperatuur door een computer wordt gestuurd. De controle en het werk in de kelder kan, door de volledige automatisering, door slechts één keldermeester worden gedaan. De ronde kelder ligt vol met eiken vaten, die in de kuiperij van Lafite Rothschild worden geproduceerd. De tweede wijn, gemaakt van de jonge stokken, heet Blason de l’Evangile.

Een uitspraak van Baron Eric de Rothschild bij de aankoop is: “We could never resist to an extraordinary, unique terroir, very different from the Médocs, but absolutely ou tstanding”.

Oogst 2006 was een blend van 86% merlot 14% cabernet franc. Na vinificatie krijgt de jonge wijn 18 maanden rijping in nieuwe barriques (70%).

In de neus tonen van zwarte bessen, koffie en cederhout. Het is een sensatie in de mond waarin vooral de finesse en elegantie opvalt. Het is deze elegantie die de wijn bij de liefhebber het water in de mond doet lopen en wereldwijd veel waardering oogst. Een niet te weerstane Pomerol!

Pomerol Ch. l'Evangile

€ 225,00

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Leer
Regio Pomerol, Frankrijk
Druif merlot, cabernet franc
Oogstjaar 2006

Pomerol Ch. l'Evangile als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu