Prunotto Occhetti

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw. De originele droom van de familie was om een topklasse wijn te maken in iedere belangrijke wijnstreek van Italië. Deze droom is inmiddels gerealiseerd. In Italië heeft Antinori wijngaarden in de beste gebieden van Toscane, Umbrië, Piëmonte, Lombardije en Apulië.

Nebbiolo heeft Piemonte als wijngebied beroemd gemaakt, maar ook voor barbera en dolcetto zijn mooie rollen weggelegd. Klimatologisch kent het gebied een landklimaat met lange, koude winters en warme, vaak vochtige zomers. Door de hoofdstad Turijn stroomt de Po, de rivier die de regio in tweeën deelt. In het zuidelijke deel - dat de plaatsen Asti, Alba, Barolo en Barbaresco huisvest - worden de meeste en mooiste wijnen gemaakt van autochtone druiven en van Franse variëteiten die in dichte rijen groeien op de zuidelijk georiënteerde heuvels tegen de grens met Ligurië aan.

Hoewel maar vijf procent van de wijnen uit Piemonte gemaakt worden van nebbiolo, is dit toch de beroemdste druif van de regio. Hij heeft een dikke schil en rijpt laat: vaak pas eind oktober als de dalen alweer nevelig worden en de zomer ten einde is. Aan die herfstnevel dankt de nebbiolo ook z'n naam: nebbia betekent mist in het Italiaans.

Deze single-vineyard Occhetti is gemaakt van 100% Nebbiolo druiven. Wijngaarden zijn gelegen rondom Monteu Roero, noordelijk van Alba. De herkomst van de druiven, de zorg voor de wijngaarden, de vinificatie en de 18 maanden houtlagering maken dit een geweldige wijn! Een zeer elegant alternatief voor Barolo en een perfect voorbeeld van de vruchtbare samenwerking tussen Prunotto en Antinori.

Prunotto Occhetti Nebbiolo Langhe

€ 32,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Vol, Rond
Aroma's Kers, Ceder, Blauwe bes
Regio Piemonte, Italie
Druif nebbiolo
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Prunotto Occhetti Nebbiolo Langhe als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu