Vale Meao 2018 Vintage

In het meest oostelijke deel van de Douro tegen de Spaanse grens vinden we Quinta do Vale Meão. Deze zeer beroemde quinta is de geboorteplaats van Barca Velha, de bekendste en hooggeprezen Portugese wijn. De quinta is onder leiding van Dona Antónia Ferreira gereed gekomen kort voor haar dood in 1896. Het interieur van de quinta is sindsdien nauwelijks veranderd. De quinta is eigendom van Francisco Javier de Olazabal, de achter-achter kleinzoon van Dona Antonia Ferreira die de quinta kocht in 1877. De voormalige directeur van het porthuis Ferreira (tot 1999) is in 1998 zelf met zijn zoon, oenoloog Francisco de Olazabal y Almeida, wijn gaan maken van deze uitzonderlijke wijnstokken en terroir. Deze 2014 is rijp en zacht, fluwelen tannines, intens en machtig, fraai door zijn mooie fruit en zuren. Na het kneuzen van de druiven wordt de most gekoeld en gedurende vier dagen met de voeten getreden in granieten `lagares`. Dit gebeurt tot het alcoholpercentage van de most het vereiste niveau bereikt heeft. De most wordt vervolgens naar de houten fouders overgebracht waar de wijnbrandewijn wordt toegevoegd om de de verdere fermentatie van de most te stoppen.

Krachtig, sappig rijp zwart fruit, fijne frisse zuren, zachte tannines en een weelderige lange afdronk. Spijs: Pure chocolade, noten en gedroogde vruchten. Krachtige kazen zoals Cabrales, Roquefort, overjarige Cantal en oude rijpe Cheddar

"The typical method of treading the grapes in granite lagares allowed for the expression of all the amazing characteristics of this vintage: opulent aromas, fantastic intensity, extraordinary concentration, balanced by lingering freshness. This exceptional complexity will provide long ageing potential.

Quinta de Vale Meao 2018 Vintage Port

€ 59,75

Specificaties

Regio Douro, Portugal
Druif touriga nacional, touriga franca +
Oogstjaar 2018

Quinta de Vale Meao 2018 Vintage Port als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu