Quintela tinto

Douro is de Portugese naam voor de Duero in Spanje. De rivier stroomt in het oosten van Portugal het land in om bij de stad Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Als we over de wijnstreek Douro spreken, betreft dat het westelijke stroomgebied van de rivier. De streek is van oudsher beroemd vanwege port, de versterkte en zoete wijn. Vroeger was stille wijn hier een bijproduct van port, maar nu niet meer.

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden waar wijn wordt gemaakt ter wereld. Hij is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge en vooral steile hellingen langs de rivier. De wijngaarden liggen allemaal op de heuvels, vaak aan de Douro of een van de zijrivieren daarvan, op door de mens aangelegde terrassen.

Carlos Alonso Douro Wine is een familie georiënteerd bedrijf met een internatio nale visie, dat gericht is op het produceren van kwaliteitswijnen, innovatie en ontwikkeling van de regio Douro. Carlos Alonso Douro Wine heeft ambitie om de traditie en de waarden van ethiek en verantwoordelijkheid te respecteren. De huidige generatie wil met dit doel de visie van de oprichter behouden in deze moderne tijd door traditionele wijnen met alleen Portugese druiven en moderne technieken te maken. Zij willen hiermee aantonen dat Po rtugal gemakkelijk verfijnde wijnen met de juiste complexiteit (terras)wijnen kan produceren, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Quintela lijn is hiervan een mooi voorbeeld.

Deze blend van 20% touriga nacional, 50% touriga franca, 20% tinta roriz, 10% tinta barroca heeft in de neus fijne aroma’s van rood en zwart fruit. In de mond zacht, rijp fruit en veel rondeur. De wijn krijgt 6 maanden rijping in RVS-tanks gerijpt en 3 maanden in de fles.
Een soepele, zacht kruidige allemansvriend!

Quintela Tinto 0.375

€ 4,50

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Karamel, Pruim
Regio Douro, Portugal
Druif touriga nacional, touriga franca +

Quintela Tinto 0.375 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu