rey fernando fino

De geschiedenis van deze bodega begint met Andrada-Vanderwilde familie. Deze familie had een lange traditie in dit gebied met het produceren van druiven en wijn voor de productie van sherry. In 1972 doopte D. Fernando Andrada-Vanderwilde de bodega om naar de naam "Fernando de Castilla" met het idee om een brandy van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

De kelders van Bodegas Rey Fernando de Castilla bevinden zich in het historische centrum van Jerez. Hier vindt men de echte schatten van deze wijnbouw regio. De collectie van sherrywijnen is samengesteld uit de beste wijnen uit het gebied. Variërend van de bleke, licht en elegante finos tot de unieke Antique sherrylijn die de hoogste nationale en internationale onderscheidingen gewonnen hebben.Dit oude wijnhuis, gelegen in het historische centrum van Jerez, werd in 1999 gekocht door de Noor Jan Pettersen. Hij richt zich uitsluitend op het maken van complexe topsherry’s, voornamelijk afkomstig van Single Solera’s. Hoewel de meeste Solera’s zo oud zijn dat ze het VOS- of VORS-label mogen dragen, gebruikt Pettersen deze kwaliteitsaanduiding niet. Hij vindt het een vanzelfsprekend element van kwaliteit.

Fino is een strakke, droge, lichtgouden sherry met de typerende florrijping en een alcoholpercentage van 15%. De versterkte wijn van 100% palaminodruiven komt van de kalkrijke witte Albariza grond en heeft lichte gisttonen en nuances van bloesem, amandel en gebrande nootjes. Het is een delicate aperitiefwijn, maar zeker ook te gebruiken aan tafel. Een prijswinnende combinatie van langoustine, pata negra, watermeloen en gerookte tomaat geeft de verrassende mogelijkheden aan. Daarnaast niet te vergeten als oester of mossel wijn!

Rey Fernando de Castillo Fino

€ 13,95

Specificaties

Regio Jerez, Spanje

Rey Fernando de Castillo Fino als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu