Rietvallei Red Muscadelle

Wijndistrict Robertson, behorend tot Region Breede Rivier is gelegen in de Breede Rivier Vallei, in het westen begrensd door district Worcester en in het noorden door de Langeberg. Het klimaat is, evenals in Worcester, zeer warm en droog. De weinige regenval maakt irrigatie vanuit de Breede Rivier noodzakelijk. De continue zuidoostelijke bries van de Indische Oceaan zorgt met name in de nacht voor de noodzakelijke koelte in de wijngaarden. Robertson geniet internationale bekendheid door de schilderachtige Breede Rivier Vallei met haar natuurschoon, rozenteelt, grazende renpaarden, kaas en wijnen. De wijngaarden van Robertson leveren druiven voor wijnen met de herkomstbenaming 'Wine of Origin Robertson'.

De familie Burger beheert het Rietvallei landgoed sinds 1864 en tegenwoordig wordt het geleid door Johnny Burger, de 7e generatie. Het is een van de oudste wijnbedrijven in het gebied. Het landgoed ligt in het glooiende landschap, 8 km ten oosten van de gemeente Robertson. Ongeveer 172 hectare is aangeplant op een rode, door kalk en krijt getekende bodem, die hier Karoo genoemd wordt. Tot 1973 werden de druiven verkocht, daarna is men begonnen zelf wijn te maken en te bottelen. De aangeplante wijngaard met muscat druiven is ruim 100 jaar oud en daarmee de oudste van Zuid-Afrika.

Dit oude druivenras, de Muscat d'Alexandrie, komt bijna alleen voor in Zuid-Afrika, daarnaast een beetje in de Verenigde Staten. De druif is ook bekend in Europa als Muscat de Hambourg, maar wordt zelden gebruikt voor de wijnbouw. In de 15e en 17e eeuw was deze druif de basis van de legendarische wijnen uit Constantia in Zuid-Afrika. Na de oogst worden de druiven geperst en de schillen blijven 48 à 72 uur in contact met het sap in open betonnen bakken voor extra vorming van aroma en de rode kleur. Elke 2 uur worden de schillen ondergedompeld in de most. Zodra de gisting begint wordt het sap geklaard en de schillen geperst. Met pure wijnalcohol wordt nu het sap op 17% alcohol gebracht en voor 3 maanden op de fijne lie (droesem) gelaten. Dan wordt de wijn geklaard en nog 12 maanden in de stalen tanks bewaard voor optimale harmonie van het sap en de alcohol. Deze wijn heeft 160 gram/liter restsuiker. Bewaard in de koeling kan de wijn na opening zeker enkele maanden bewaard worden.

Een verrassende, rode dessertwijn. Mooi gekonfijt fruit en rozijnen zijn terug te vinden in geur en smaak. Een wijn met 200 gram/liter restsuiker en een frisse levendige zuurgraad. Bij de afsluiting van een diner, bij desserts met chocolade, ijs, noten en bosvruchten. Maar ook bij eenden- of ganzenlever met gedroogde vijgen.

Rietvallei Red Muscadelle 0.5 ltr

€ 11,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Zoet
Aroma's Aardbei, Framboos, Honing
Regio Robertson, Zuid Afrika
Druif Rooi muscadelle
Oogstjaar 2019

Rietvallei Red Muscadelle 0.5 ltr als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu