Rizzardi MONTEBALDO-DOC_2021

Het is het herkomstgebied van de bekende Amarone, Valpolicella, Soave en Prosecco. Al sinds mensenheugenis wordt hier wijn gemaakt. Veneto wordt erg beïnvloed door het Gardameer, dat extreme temperaturen tempert. Vorst komt daardoor nauwelijks voor en ook de wind houdt de wijngaarden schimmelvrij. In Veneto zie je veelal dat de pergola als wijnstokgeleiding gebruikt wordt om de druiven te beschermen tegen de zon en zodat de wind door de druiventrossen heen kan waaien. Tegenwoordig is Veneto goed voor de grootste hoeveelheid DOC-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Daarnaast geniet ook Soave bekendheid met haar mooie witte wijnen van hoofdzakelijk trebbiano di Soave en garganega.

De geschiedenis van wijnhuis Guerrieri Rizzardi laat zich lezen als een historische roman. Midden in de grandioze Veneto-regio, omgeven door bergen, kust èn laagland, kwamen twee adellijke geslachten samen: de graven Guerierri (uit Bardolino) en Rizzardi (uit Negrar). Beide families hadden reeds vóór de zeventiende eeuw wijngaarden en kelders in bezit. Toen in 1913 twee telgen uit deze eeuwenoude geslachten een huwelijk aangingen, was een jaar later het eerste Guerrierri Rizzardi-label een feit. De daarop volgende generaties bleken er steeds mensen uit beide families interesse te hebben in het maken van goede wijnen, en enkele slimme aankopen van grond in de omgeving resulteerden in een uitgekiende selectie van wijngaarden die voor verschillende druivensoorten geschikt waren.

Enkele jaren geleden kondigde het Consorzio voor Bardolino-wijnen de oprichting aan van drie Bardolino ‘Cru’-zones en dus begonnen we te werken aan een wijn die de CRU van Montebaldo zou vertegenwoordigen, waarin enkele van onze beste terroirs liggen. Het resultaat is DELARA, een corvina-dominante wijn met een vleugje rondinella die het toppunt van de creatie van rode wijn in de Bardolino-denominatie vertegenwoordigt.

Deze blend van corvina met een vleugje (5%) rondinella. De wijn rijpt 12 maanden op rvs cuves. Een wijn die intensiteit combineert met elegantie en balans. Complex en leeftijdswaardig met een lichtheid van kleur maar een diepte van smaak.

Rizzardi Bardolino Cru Montebaldo Delara

€ 19,45

Specificaties

Stijl Elegant, Vol, Fruitrijk
Aroma's Kers, Framboos, Specerijen
Regio Veneto, Italie
Druif corvina, rondinella
Oogstjaar 2021

Rizzardi Bardolino Cru Montebaldo Delara als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu