campogrande

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw. De originele droom van de familie was om een topklasse wijn te maken in iedere belangrijke wijnstreek van Italië. Deze droom is inmiddels gerealiseerd. In Italië heeft Antinori wijngaarden in de beste gebieden van Toscane, Umbrië, Piëmonte, Lombardije en Apulië.

Umbrië, gelegen in het midden van Italië, tussen Toscane en Lazio, is al lang befaamd om zijn wijnen. Bovendien ontdekken steeds meer toeristen het lieflijke landschap van Umbrië: zacht glooiende heuvels, olijfgaarden, cypressen en natuurlijk wijngaarden. Al eeuwenlang werken de wijnmakers in dit gebied met druiven als malvasia en sangiovese, maar ook de inheemse grechetto en sagrantino mogen zich een steeds grotere populariteit verheugen.

Het historische Italiaanse plaatsje Cortona ligt boven op een Toscaanse heuvel en is omgeven door wijnvelden die hier al eeuwen lang een bloeiende wijn productie kennen. Hier maakt Santa Cristina een prachtige wijn met het frisse karakter van Orvieto met een heerlijke volle fruitige smaak. In de neus volle en fruitige aroma’s zoals groene appel en peer, en wat bloementonen. De smaak is zacht, in balans, fris en vol fruit, met in de afdronk fijne fruitaroma’s.

Santa Cristina Campogrande Orvieto

€ 13,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fris, Fruitrijk
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Umbrie, Italie
Druif grechetto, procanico
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2023

Santa Cristina Campogrande Orvieto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu