Sarda Blanc Mariner

Penedès ligt grofweg tussen Barcelona en Tarragona en profiteert van een ideaal mediterraan klimaat. De zee is nabij, evenals de bergen. Beide factoren hebben een matigende invloed op het klimaat in de wijngaarden. De zon schijnt overvloedig en de bodem is uiterst gevarieerd. In de jaren zeventig van de vorige eeuw kwam het wijngebied tot bloei met de aanplant van internationale druivensoorten zoals cabernet sauvignon, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Ook werden er grootscheepse investeringen gedaan op het gebied van de modernisering van wijnbouw- en vinificatietechnologie. Penedès is beroemd vanwege de Cava, die toch vooral wordt gemaakt van autochtone druivensoorten zoals xarel-lo en parellada, veelal aangevuld met macabeo en chardonnay. De beste Cava’s komen van bodems die veel kalksteen bevatten. Maar er komt niet alleen goede Cava uit Penedès. Ook het aandeel stille witte wijnen van hoge kwaliteit is in de afgelopen decennia sterk toegenomen. En ook die worden gemaakt van druiven die van oudsher in de streek voorkomen, wederom vaak aangevuld met internationale druivensoorten zoals chardonnay.

Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.

Blanc Mariner wordt gemaakt van xarel-lo (85%) enchardonnay (15%). De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst en per soort koud ingeweekt en vergist in roestvrijstalen tanks. Na de vergisting worden beide wijnen geblend.

De geur is intens met aroma's van wit fruit zoals appel en peer, florale tonen en een ondertoon van specerijen. De smaak is zacht en aromatisch met levendige zuren en een lange afdronk. Goede combinatie met (gerechten met) blauwe kaas, schaal- en schelpdieren, paella, pasta of risotto met zeevruchten en gegrilde vis.

Sarda Blanc Mariner Penedes

€ 11,95

Specificaties

Stijl Droog, Elegant, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Penedes, Spanje
Druif xarel-lo, chardonnay
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2022

Sarda Blanc Mariner Penedes als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu