Skaramuca Posip

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn.

De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië. Aan de Adriatische kust is het droog en 's zomers heet. De druiven groeien op rotsige bergen aan de kust en op de eilanden. Er groeien zowel witte als blauwe druiven, waar Mediterrane wijnen van geproduceerd worden.

De familie Skaramuča is 100 jaar geleden begonnen met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Op dit moment staat de vierde generatie aan het roer van het bedrijf.

In de Joegoslavië-tijd werkte de familie voor de Coöperatie Dingač als druivenproducent. Sinds 1992, na de onafhankelijkheid van het land was Skaramuča het eerste wijnbedrijf in Dalmatië dat zelfstandig is gaan werken. Het wijnhuis heeft wijngaarden op het continentale gedeelte van het schiereiland Peljesac. Daarnaast bezitten ze 20 hectare (van de 65) van de wijngaarden van de regio Dingač op de zuidhellingen van Peljesac. Dit is de eerste beschermde regio in Kroatië sinds 1963. De hellingen zijn hier enorm steil, 25 tot 30 procent en er heerst een bijzonder microklimaat.

Pošip van Vina Skaramuča is een aromatische culinaire witte wijn gemaakt van de autochtone Dalmatische druif Pošip, de witte druif met het beste potentieel in Dalmatië. De neus is intens en is tropisch met veel steenfruit en mineralen. De volle smaak is romig en aromatisch met veel citrus, grapefruit en fijne zuren. De afdronk is lang en romig.

Skaramuca Posip

€ 23,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Romig
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Vanille
Regio Dalmatie, Kroatie
Druif posip
Oogstjaar 2021

Skaramuca Posip als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu