Tahbilk Marsanne

Tahbilk, opgericht in 1860, is een van de mooiste en meest historische wijnmakerijen in familiebezit van Australië. Gelegen in het Nagambie Lakes-gebied in het centrum van Victoria. Het landgoed bestaat uit zo'n 1214 hectare, gekocht door de familie Purbrick in 1925, is Tahbilk de thuisbasis van 5 generaties. De naam Tahbilk is afkomstig van de locatie, die de lokale inheemse bevolking eerst "tabilk-tabilk" noemde, wat "plaats van vele waterpoelen" betekent. De wijnen van Tahbilk zijn terroir-wijnen, die hun bijzondere herkomst tot uitdrukking brengen: de wijngaarden zijn gelegen in de Nagambie Lakes subregio van Central Victoria, één van de slechts zes wijngebieden ter wereld waar het meso-klimaat sterk beïnvloed wordt door de nabijheid van een grote massa zoet water en met een unieke bodem van rode en zandige leem met een hoog gehalte aan ijzeroxide. Daarnaast beschikt Tahbilk over een groot aantal heel oude wijngaarden, waaronder percelen cabernet sauvignon uit 1949, marsanne uit 1927 en zelfs een aantal shiraz-percelen die dateren uit 1860, nog van voor de phylloxera.

Tahbilk is de thuisbasis van ongeveer 200 hectare wijngaarden die gespecialiseerd zijn in druivenrassen uit de Rhône, waaronder witte druivenrassen: marsanne, viognier en roussanne en rode druivenrassen shiraz, grenache en mourvedre. Tahbilk plantte marsanne voor het eerst op het landgoed in de jaren 1860, en hebben het grootste bezit van deze unieke variëteit ter wereld.

In de neus weelderige aroma’s van gedroogde bloesems, rijpe witte vruchten en specerijen. Hij heeft een brede smaak met romige textuur en een pittig kruidige afdronk. Een ongelooflijk lekkere wijn bij stoofschotels met vis of wit vlees. Ook lekker bij een kaasplankje.

Tahbilk Marsanne

€ 11,95

Specificaties

Stijl Droog, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Appel, Bloemig, Geel fruit
Regio Victoria, Australie
Druif marsanne
Oogstjaar 2020

Tahbilk Marsanne als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu