Tapada do Fidalgo Branco

In het zicht van Reguengos de Monsaraz, in het uitgestrekte en intrigerende Alentejo, ligt Monte dos Perdigões, sinds 2001 eigendom van de familie Granadeiro. Het was ooit de thuisbasis van Damião de Góis, een Portugese humanist uit de 16e eeuw en later van de illustere maestro en componist Luís de Freitas Branco, die hier enkele van zijn meest opvallende werken componeerde. Het is een plek die wordt gekenmerkt door artistieke gevoeligheid, vrij denken en gedaan werk.

Adega do Monte dos Perdigões werd hier geboren, tussen de wijngaarden die jaar na jaar herboren worden, in een samensmelting tussen het verleden en de toekomst, waar edele materialen zoals Alentejo-marmer en Frans eiken de boventoon voeren. Monte dos Perdigões-wijnen worden hier gemaakt, gevinifieerd en gebotteld onder de strikte controle van een toegewijd en geïnspireerd technisch team en enorm respect voor moeder natuur.

Pedro Baptista studeerde Enologie aan de École Supérieure d’Oenologie in Montpellier, Frankrijk. Hij begon zijn werk bij de Eugénio de Almeida Foundation tijdens de oogst van 1994 en in 2002 bij Monte dos Perdigões. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de wijnen van beide bedrijven.

Tapada do Fidalgo Branco is een blend van arinto, viognier en antão vaz. De druiven uit de wijngaarden van Monte dos Perdigões werden zorgvuldig geselecteerd, geperst en gefermenteerd in een open cuve, in roestvrij staal, bij een gecontroleerde temperatuur van 14ºC. Na vinificatie rijpt de wijn nog 3 maanden “sur-lies”, gevolgd door botteling. Het resultaat is een levendige en frisse wijn met tonen van citrus en fijn tropisch fruit. Goed gezelschap voor lichte maaltijden, maar ook voor salades, zeevruchten en gegrilde vis.

Tapada do Fildalgo Branco

€ 8,25

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Bloemig, Citrus, Geel fruit
Regio Alentejo, Portugal
Druif arinto, viognier
Oogstjaar 2022

Tapada do Fildalgo Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu