Door middel van een revolutionaire methode slaagt Vendôme erin om op basis van druivenmost en traditioneel vergiste wijn een alcoholvrije mousserende wijn te maken mét behoud van de wijnaroma’s. Dit is mogelijk dankzij verdamping op lage temperatuur, bij 45 graden in plaats van de gebruikelijke 78 graden. Het resultaat is een aantrekkelijke milddroge, feestelijke schuimwijn op basis van airèn, het meest aangeplante witte druivenras in de Spaanse wijnregio La Mancha. Hij heeft aroma’s van limoen, peer, perzik en witte bloemen. Heerlijk als aperitief of bij fruitdesserts.
Dat wordt sous-vide gedaan. Dit evaporatie proces ofwel het verdampen van de alcohol gebeurt normaalgesproken bij 78 graden. Echter dan blijft er maar weinig of geen smaak van de wijn over. Doordat de Vendôme wijnen echter ge de-alcoholiseerd worden bij slechts 35 graden Celsius blijven de organoleptische eigenschappen behouden. En dat proef je! Dit evaporatie proces ofwel het verdampen of eruit halen van de lucht gebeurt als volgt: De wijn wordt eerst verwarmd tot 35 graden. Daarna wordt de wijn van bovenin een vat via een cylinder naar beneden geleid. Vervolgens wordt de wijn tegen wanden gespoten tegen een dunne metalen wand met gaatjes om de alcohol verdampen. De cylinders die continu bewegen zorgen voor scheiding van de alcohol en de aroma’s. De wijn wordt opgevangen en verliest bij elke rondgang alcohol. Dit proces wordt herhaald totdat er geen alcohol meer in zit en de aroma's en andere eigenschappen van de
druivensoorten bewaard zijn gebleven.
Regio | La Mancha, Spanje |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25