Villa Giada Suri Rosso 2022

Villa Giada ligt in het hart van de wijnstreek Piemonte, tussen de heuvels van Asti en Alba. De ruim 25 hectare wijngaarden liggen rond drie historische boerderijen. Cascina Ceirole in Canelli is met zeven hectare druivenstokken en een rijpingskelder het centrum van het wijnbedrijf. Hier begon eind achttiende eeuw de wijngeschiedenis van de familie Faccio. Cascina Dani in Agliano Terme is het hart van het productiegebied voor barbera en voor deze druif het beste terroir. De 14 hectare barbera van Villa Giada groeien op een ideale locatie met een zuidoostelijke expositie, een losse bodem van zand en klei en een perfecte afwatering. Een hypermoderne kelder zorgt ervoor dat de terroireigenschappen in de wijnen zo goed mogelijk naar voren komen. Drijvende kracht achter Villa Giada is wijnmaker Andrea Faccio. Hij gelooft er heilig in dat je met respect voor de natuur en het milieu betere wijnen maakt. Manè en Surì zijn hiervan het bewijs.

De handgeplukte trossen weken na ontstelen een dag of tien in waarbij de gisting zijn aanvang neemt. Hierop volgt ook malolactische omzetting en een flesrijping van vijf maanden.

Het resulteert in een robijnrode wijn met mooie aromatische tonen van rijpe kersen, rode vruchten en kruiden. De structuur is precies zoals bedoeld: gul, fluweelzacht, sappig, vlezig, rond en lekker mond vullend in de afdronk.

Villa Giada Suri Barbera d'Asti

€ 14,75

Specificaties

Stijl Sappig, Fruitrijk, Rond
Aroma's Blauwe bes, Kers, Pruim
Regio Piemonte, Italie
Druif barbera
Oogstjaar 2021

Villa Giada Suri Barbera d'Asti als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu