Fevre Montmains Premier Cru

In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden gebruikt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.

De wijn wordt vergist op temperatuur gecontroleerd roestvrijstaal. Daarna rijpt de wijn 13-14 maanden, waarbij 50% van de wijn 5-6 maanden op zijn gistcellen rust in Franse eikenhouten vaten. De andere 50% rijpt op roestvrijstalen tanks.

Een minerale en frisse wijn met verfijnde aroma’s van citrusfruit, met een klein 'botertje' op de achtergrond. SERVEERSUGGESTIE: Uitstekend te combineren met vis, zeevruchten en licht vlees zoals gevogelte of kalfsvlees.

William Fevre Premier Cru Montmains 2021 Chablis

€ 64,00

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Strak
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Bourgogne, Frankrijk
Druif chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

William Fevre Premier Cru Montmains 2021 Chablis als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu