Am Stein Vinz

In het hart van de beroemde Würzburger Stein wijngaard ligt het Weingut Am Stein. Sandra en Ludwig Knoll zijn de vijfde generatie in dit familiebedrijf dat gesticht werd in 1890. Dat kwaliteit bij Ludwig Knoll boven alles gaat vinden we terug in de regulering van de opbrengst per ha, de selectieve oogst en de zorgvuldige manier waarop hij zijn wijnen vinifieert. In Weingut-am-Stein wijnen proeft u de passie van de wijnmaker. Deze passie en ervaring waarmee Ludwig Knoll wijn maakt deelt hij met collega's binnen de VDP, de vereniging van "Prädikatsweingüter", die internationaal in hoog aanzien staat.


De wijngaarden, met een oppervlakte van bijna 20 ha zijn beplant met silvaner 25%, Pinot 25% (pinot blanc, pinot gris and pinot noir) en riesling 20%. müller thurgau, en scheurebe completeren het geheel. Het Weingut am Stein bezit top wijngaarden in de Lagen Würzburger Stein, de Würzburger Innere Leiste en de Stettener Stein. Ludwig Knoll produceert Gutswijnen met mooie fruitige aroma's , de Lagenwijnen zijn krachtige maaltijdbegeleiders en zijn Grosses Gewächs Riesling Innere Leiste behoort tot de top van Duitsland.

Vinz staat voor de wijnen van de beste percelen in de Stettener Stein, beplant met oude wijnstokken, puur met de hand gekweekt en zeer selectief geoogst. De gemiddelse leeftijd van de wijnstokken is 50 jaar. Genoemd naar zoon Vincent wordt Vinz volledig droog vergist zodat de wijn de onmiskenbare terroir van schelpkalksteen authentiek en zonder make-up laat zien. Deze stijl wijn geeft enorme spanning, die langzaam, maar met toenemende complexiteit, ontdekt wordt in het glas. Het verdient dan ook aanbeveling de wijn te decanteren!

Schenk Vinz bij asperges, groentjes van de grill of bv. wit vlees of gevogelte!

Am Stein Vinz

€ 29,95

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Mineraal
Aroma's Bloemig, Appel, Citrus
Regio Franken, Duitsland
Druif silvaner
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2020

Am Stein Vinz als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu