Amalaya Gran Cortes

Argentinië telt ruim 200.000 hectare wijngaarden op een hoogte variërend van 450 tot maar liefst 3400 meter boven de zeespiegel. Het klimaat kent van noord naar zuid grote verschillen. In het noorden is het subtropisch en het zuiden is dor en koud. De meeste wijngebieden liggen ergens daar tussenin, maar door de beschutte ligging aan de oostkant van de Andes zijn deze gebieden vaak warm en droog. Vandaar dat veel wijngaarden in Argentinië; hoog in de bergen liggen. Het klimaat is er koeler en de frisse aroma’s blijven beter in de druiven behouden. Het bekendste wijngebied is Mendoza, maar Salta is ’s-werelds hoogstgelegen wijnstreek.

Boegbeeld van Argentinië is de van oorsprong Franse malbec. En naast (inmiddels) internationale druivenrassen als chardonnay, cabernet sauvignon, merlot en sauvignon blanc vindt men er ook nog aardig wat Italiaanse en Spaanse druivenrassen. “Eigen” witte druif is de uit Spanje geïmporteerde torrontés, waar aromatische droge en zoete wijnen van worden gemaakt.

Hess Family Estates is een zeer succesvolle onderneming met wijngaarden in de Vs, Argentinie en Zuid Afrika. Donald Hess is een gedreven man en uitsluitend op zoek naar kwalitateit. Amalaya was het eerste project van Donald Hess in Argentinie in wijngaarden van Arenal, in het hart van de Cafayate Woestijn. Dit stuk onontgonnen land leek veelbelovend voor de wijnbouw. Maar ook een enorme uitdaging .... Nog nooit had iemand hier de bodem bewerkt, zelfs de Inca's niet. Amalaya verwijst naar een inheemse uitdrukking van 'verlangen/hopen op een wonder', iets wat voor Donald Hess ook uitkwam. De wijngaarden liggen in op 1700 meter hoogte, hetgeen de druiven 's nachts koelte geeft. De bodem is rots/zanderig en met een gemiddelde regenval van 150mm per jaar moeten de druivenstokken knokken ... en daar krijg je mooie wijnen van. De holistische cirkel op het etiket staat voor de vruchtbaarheid van de "pachama" oftewel Moeder Aarde.

De Amalaya Gran Corte is een blend van malbec, tannat en cabernet franc. Na het blenden van de wijn rijpt hij gedurdende 12 maanden op Frans eikenhout, waardoor hij complexer en ronder wordt. De dieprode wijn heeft verleidelijke aroma’s van rood fruit en bessen, de voor deze regio typische kruidigheid en zachte vanilletonen. Intens, luxe en elegant van smaak met tonen van rijp fruit, zijdezachte tannines en een lange, delicate afdronk.

Amalaya Gran Corte Malbec

€ 19,50

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Vol, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Ceder, Pruim
Regio Salta, Argentinie
Druif malbec
Oogstjaar 2021

Amalaya Gran Corte Malbec als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu