Arzuaga Pago Mota

Bodegas Arzuaga Navarro ligt naast het beroemde huis Vega Sicilia en is in 1985 begonnen met het aanplanten van de eerste wijnstokken. Het totale landgoed omvat 1.400 ha met veel pijnbomen, eiken (encinas) en jeneverbessen naast de vele herten, wilde zwijnen en moeflons. Men bezit nu zo'n 210 hectare wijngaard, gedeeltelijk aan de rivier en gedeeltelijk op de prachtige Finca La Planta op de hoogvlakte. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is hier enorm: in de zomer loopt dit op tot 20 graden. Hierdoor rijpt de druif optimaal en ontstaan mooie aroma's. Ignacio Arzuaga zwaait tegenwoordig de scepter. Sinds een aantal jaar worden de Crianzas/Reservas etc. in een aparte nieuwe state of the art kelder (met oa tri optic selectie) gemaakt. De imposante bodega heeft sinds 2001 haar eigen 5-sterren hotel met zo'n 50 zeer luxe uitgeruste kamers en daarnaast ook nog een kleiner hotel in het plaatsje Quintanilla de Onésimo.

Pago Mota ontleent zijn naam aan een kleine, schichtige vogelsoort die hier in de wijngaarden voorkomt. Hij heeft gekleurde vlekjes wat in het Spaans aangeduid wordt met ‘mota’. Het is een vogeltje dat niet makkelijk te zien is, dat je moet ontdekken, net als de wijn. Een Pago is een enkele wijngaard of een perceel. De most wordt vergist in nieuw Frans eikenhout en rijpt daarna nog 2½ maand op de lies.

in de geur exotisch fruit, ananas, citrus, boter en toast van het hout. Volle, filmende smaak met een toets van hout, vettig van smaak, wat gekruid en verfrissend en dik tegelijk. Lange afdronk. De wijn is breed inzetbaar bij visgerechten (ook gerookt), schaal- en schelpdieren, blank vlees en gevogelte, pasta's, rijstgerechten, Aziatische smaken, groentegerechten, salades.

Arzuaga Pago Mota Blanco

€ 14,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Romig, Vol
Aroma's Geel fruit, Boter, Ceder
Regio Ribera del Duero, Spanje
Druif chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

Arzuaga Pago Mota Blanco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu