Aula Tinto

Spanje heeft met bijna 1 miljoen hectare het grootste wijngaardareaal ter wereld.

Toch is het land niet de grootste wijnproducent ter wereld. Doordat in veel Spaanse wijngebieden de grond arm en rotsachtig is en het klimaat heet en droog, is de gemiddelde opbrengst per hectare laag. Lage rendementen, maar daardoor veel concentratie en vaak hoge kwaliteit! Veel - nieuwe - wijngaarden liggen bovendien in relatief hooggelegen gebieden waar het verschil tussen dag- en nachttemperatuur groot is. Dat zorgt voor wijnen met niet alleen kracht en rijkdom, maar ook spanning en frisheid.

Utiel-Requena ligt tussen de zee en Spanjes centrale hoogvlakte. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 900 m, met een gemiddelde van 720 m. Op een plateau, dat zo'n beetje van het noordwesten naar het zuid-oosten oploopt. In het noorden ligt de Magro-vallei met alluviale bodem. In het zuiden een zandstenen basis met mergel en leem en hier en daar kalksteen. Sommige betere wijngaarden kunnen uit dit soort bodems hun voordeel halen. Bodegas Coviños wordt beschouwd als één van de modernste en meest innoverende bodega’s van het land. Hun filosofie: een vleugje modernisme en avantgardisme toevoegen aan de traditionele Spaanse oogsten om een nieuwe generatie authentieke, maar hedendaagse wijnen te ontwikkelen met respect voor de natuur

Deze blend van bobal en tempranillo is het resultaat van zorgvuldige selectie van de beste druiven van de bobal- en tempranillo-percelen die op traditionele wijze en apart worden gevinifieerd voor hun latere assemblage, wat resulteert in deze jonge rode wijn met een typisch mediterrane stijl.

Kersenrood met een goede intensiteit. Sappig rood fruit met zachte kruiderij. Een wijn met veel mondplezier. Schenk deze als apéritief of als begeleider van lichte vleesgerechten.

Aula Tinto

€ 7,25

Specificaties

Stijl Sappig, Fruitrijk, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Utiel-Requena, Spanje
Druif bobal, tempranillo
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2022

Aula Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu