Boekenhoutskloof

Het landgoed Boekenhoutskloof, een van de oudste in de streek Franschhoek, werd bijna 250 jaar geleden gesticht door Franse hugenoten. 20 jaar geleden werden door de nieuwe beheerders nieuwe wijnranken aangeplant en een nieuwe wijnkelder geïnstalleerd. De aanstelling van Marc Kent als wijnmaker was een juiste keuze. Kent werd tevens de nieuwste aandeelhouder. Onder zijn leiding verwierf Boekenhoutskloof in een recordtempo een plek in de top van Zuid-Afrika.

Marc Kent heeft nog altijd iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren.

Deze cabernet wordt in de Platter's Guide omschreven als een ware Cape Classic en terecht. Het is één van de meest interessante cabernets in deze prijsklasse en de vraag is enorm.

De wijn toont een rijkdom aan nuances van diep fruit, cederhout en tabak die onder andere verkregen zijn door de 18 maaanden vatrijping. In de smaak geven de rijke, aanwezige tannines structuur aan de wijn. Prachtig karaktervolle en typerende cabernet sauvignon!

Boekenhoutskloof CS

€ 45,00

Specificaties

Stijl Vol, Rijk, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Ceder
Regio Franschhoek, Zuid Afrika
Druif cabernet sauvignon
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Boekenhoutskloof CS als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu