Burggarten_Spaetburgunder_Signatur

In tegenstelling tot Rheinhessen, is het kleine dal van de Ahr vrijwel overal landschappelijk erg aantrekkelijk. Bovendien is het een stuk dichterbij; vanuit ons land is het van vele plekken binnen drie uur te bereiken. Het is dan ook geliefd bij ons Nederlanders, ook om de prachtige wandelroute door het dal: de Rotweinwanderweg.

De topwijnen uit dit noordelijke wijngebiedje, dat slechts iets meer dan 500 hectare aan wijngaarden telt, zijn dat echter veel minder. Dat heeft ook met de prijzen te maken: de betere wijnen kosten al gauw meer dan € 20,00 en dat is niet niks. Die betere wijnen zijn hier bijna uitsluitend gemaakt van pinot noir, spätburgunder dus; die mooiste der blauwe rassen staat er op alle beste plekken van het deels erg nauwe dal van de Ahr, die niet meer is dan een flinke beek trouwens.

Weingut Burggarten produceert met zijn 14 hectare circa 120.000 flessen per jaar. Weingut Burggarten is al 4 generaties lang van de familie Schäfer en behoort ondertussen tot de beste wijnmakers van de Ahr, het meest noordelijke wijngebied uit Duitsland. Weingut Burggarten dankt zijn naam aan de heuvel ‘Burggarten’. Wat Burggarten zo bijzonder maakt is dat hij als een van de weinige zijn wijnstokken heeft staan op vulkanische bodem. De wijnen kenmerken zich door net iets strakker te zijn dan de Spätburgunders van leisteenbodem e n hebben bovendien een kruidige en rokerige smaak. Sinds 2018 behoort Weingut Burggarten tot de VDP.


De Signatur is dé wijn waarmee het karakter van de Ahr wordt getoond. Hij gebruikt hier namelijk druiven van alle bodems: vulkanisch, löss, loam en leisteen. De Signatur rijpt 12 maanden op eiken waarvan 40% op fuder en 60% op barrique. De neus doet denken aan verse rode bessen, aardbeien maar ook een aards karakter van paddenstoelen. In de smaak krachtig maar niet log, een prachtige diepgang met rijpe tannine van het houtgebruik. De perfecte balans zorgt hier voor ultiem drinkplezier!

Burggarten Spatburgunder Signature

€ 26,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Rond
Aroma's Aardbei, Ceder, Kers
Regio Ahr, Duitsland
Druif spatburgunder
Oogstjaar 2019

Burggarten Spatburgunder Signature als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu