Grand Ballon Gamay de Loire

Domaine Joël Delaunay ligt in het hart van de Loire tussen de kastelen van Chenonceaux en Chambord op de linkeroever van de Cher. Het wijnhuis is al vijf generaties in het bezit van de familie Delaunay en toen Joël het in 1965 overnam, werd het naar hem vernoemd. Na afronding van zijn studie oenologie in Bordeaux, stapte ook zoon Thierry in het bedrijf en hij volgde in 2004 zijn vader op als wijnmaker. Thierry zet de familietraditie voort, maar blijft het bedrijf tegelijkertijd ontwikkelen aan de hand van de laatste inzichten en technologieën.

Zijn filosofie is om wijnen te maken die een eerbetoon zijn aan het terroir en de tradities van de streek. Sinds 2006 is Domaine Delaunay duurzaam gecertificeerd en wordt er nóg meer rekening gehouden met natuurlijke factoren in en rond de wijngaard.

Bij gamay denkt men vaak aan de Beaujolais, maar gamay staat ook aangeplant in de Loire. Zo bestaat 21% van de aanplant in Touraine uit gamay en is het de tweede rode druif van de Loire, na cabernet franc

Deze gamay wordt geselecteerd van de beste cuvées van de Touraine regio. Gemaakt volgens de macération semicarbonique methode in roestvrijstalen tanks. De vergisting vindt plaats op op 22 graden Celsius en duurt 6-8 dagen .

Lichtvoetige wijn met uitbundige neus van rood fruit. Delicaat en zacht met een hint van kruiden. Goed te combineren met gevogelte, varkenswang, steak tartare of kazen zoals edammer en camembert.

Le Grand Ballon Gamay

€ 11,50

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Fris
Aroma's Framboos, Aardbei, Specerijen
Regio Loire, Frankrijk
Druif gamay noir
Oogstjaar 2022

Le Grand Ballon Gamay als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu