Crostes rose

Een heel licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes, citrusfruit en kruidenparfum. Behalve als lichtvoetig aperitief is Ch. les Crostes jong gedronken een aangenaam frisse begeleider van niet de zware mediterrane gerechtjes en witvlees van de grill.

Chateau Les Crostes bevindt zich midden in een uitgestrekt bos in de buurt van de plaats Lorgues in de centrale VAR. Sinds 1986 wordt op ruim 50 hectare kalk- en stenenrijke grond wijnen verbouwd en in een ultra moderne wijnkelder verwerkt. De druiven worden met de hand geplukt in kleine kratjes. Chateau Crostes maakt hoge kwaliteit wijnen en is beroemd om zijn prachtige Provence Rosé die zich kan meten met de top rosé wijnen uit de Provence. Maar ook de witte en de rode wijnen van dit chateau vallen goed in de smaak en zijn van hoge kwaliteit. Het chateau groeit in naam en faam door de huidige eigenaar en managing director de prins van Luxemburg, Prins Felix.

Omdat de druiven op het domein genieten van een optimale aanplant ten opzichte van de zon, kunnen ze in goede gezondheid tot volle en rijpe wasdom komen. Bij vochtig weer zorgen de gemoedelijke bergwinden - waarvan de Mistral misschien wel de bekendste is – dat schimmels en rot geen vat krijgen op de trossen. Het maakt biologische landbouw op Ch. les Crostes tot een gemakkelijke uitdaging. En een dankbare want de flora en fauna is hier adembenemend prachtig en boeiend divers. De natuurvriendelijke aanpak op het domein heeft vanzelfsprekend ook z'n weerslag op de wijnen. Die zijn fruitrijk, elegant kruidig, floraal en zuiver. Tel daar de moderne flessenuitvoeringen bij op en de rosé's van Domaine Sainte Lucie mogen gerekend worden tot de verleidelijkste Provencewijnen op iedere gelegenheid en elk gebruiksmoment.

Voor de rosé worden 's nachts geplukte cinsault, syrah en grenache direct na ontstelen apart geperst en separaat vergist op gekoelde tanks. .

Ch. les Crostes Cuvee Amalia Rose de Provence

€ 18,95

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Zuiver
Aroma's Aardbei, Framboos, Kers
Regio Provence, Frankrijk
Druif cinsault, grenache +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2022

Ch. les Crostes Cuvee Amalia Rose de Provence als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu