Deux Freres Tribute

Deux Frères Wines is nog een jong wijnhuis; het werd opgericht in 2008 toen de broers Retief & Stephan du Toit besloten om het erfgoed voort te zetten als een wijnbedrijf dat hun door hun moeder en stiefvader, was nagelaten. Zij lieten het fundament na waarop Deux Frères Wines is gebouwd. Het is het kleinste wijndomein in Stellenbosch, telt slecht 7 ha. en ligt aan de oever van een natuurlijk zogenaamd wetland op de westelijke helling van Simonsberg.

Het is de filosofie van Deux Frères Wines dat de natuur en het terroir de wijn maken. In de kelder wordt daarom ook het beleid gevoerd om zo minimaal mogelijk in te grijpen. Stephan omschrijft zichzelf eerder als een traditionele wijnmaker gedreven door smaak en intuïtie, dan een moderne wijnmaker met alle nauwkeurigheid die dat met zich meebrengt. De eerste oogst was die van 2011 en de broers hebben ondertussen hun droom verwezenlijkt om iconische wijnen te produceren. Het grootste deel van het landgoed is beplant met cabernet sauvignon, dat de basis vormt van onze vlaggenschipwijn, “Tribute”. Het wordt ondersteund door petit verdot, malbec en cabernet franc. Met de beschikbaarheid van drie verschillende klonen wordt een 100% cabernet sauvignon in beperkte hoeveelheid geproduceerd als wijn uit één enkele wijngaard. Deze wijn maakt deel uit van de Simonsberg-traditie van cabernet sauvignon van unieke en superieure kwaliteit. Een uniek blok van 14 rijen mourvèdre die groeien op bijzondere zandgronden, toont de grote diversiteit van het land.

De Tribute is een complexe blend van shiraz 46%, petit verdot 26%, cabernet sauvignon 19% en malbec 9% . De druiven worden zorgvuldig met de hand geoogst en apart gevinifieerd. De uiteindelijke assemblage rijpt 25 maanden in Franse barriques (deels nieuw, deels oud). Tribute heeft een geparfumeerde neus van rijpe bessen, viooltjes en rozenblad. Het is een soepele en verleidelijke wijn, met discrete eikenkruiden en rustieke rijpe tannines. De wijn is rond en gul met pruimen, moerbeien en zwarte bessen, Nog jong is deze wijn nu al heerlijk en zal zich nog een paar jaar verbeteren en daarna nog vele jaren goed rijpen. Heerlijk bij gegrild vlees, eendenborst, morieljes of een plank mooie kazen. Decanteer de wijn enkele uren voor schenken!

Deux Freres Tribute

€ 39,95

Specificaties

Stijl Gestructureerd, Rijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Karamel, Leer
Regio Stellenbosch, Zuid Afrika
Druif shiraz, petit verdot, cs +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2018

Deux Freres Tribute als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu