Conciso_2013

Midden in de Douro, wat onbetwist één van ’s werelds mooiste wijngebieden is, ligt Niepoort Vinhos. Pal aan de rivier de Tedo, een zijtak van de Douro die als een zilveren ader langs de stijle wijnhellingen slingert, vinden we verscholen in de rotsen Quinta de Nápoles die het hart van het wijnbedrijf vormt. Hier zwaait de zesde generatie van de familie Van der Niepoort, zoon Dirk, sinds enkele jaren de scepter op geheel eigen en vooral persoonlijke wijze. Het huis werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Vijf jaar later werd Franciscus, de eerste Van der Niepoort, zijn partner. Toen Kebe korte tijd later overleed werd het portbedrijf volledige eigendom van Van der Niepoort. Wat vroeger ooit begon als kleinschalig porthuis is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd port- & wijnhuis dat bij vele wijnkenners een plekje heeft veroverd. Dirk weet dan ook, mede dankzij zijn eigenwijze visie, continu te verrassen!

Voor het maken van de wijnen focust Dirk van der Niepoort zich op het terroir. Niet voor niets heeft hij het dan ook over de ‘Niepoort Triangle’ die de verschillende terroirs expressie geven: leisteen in de Douro, kalksteen in Bairrada en graniet in de Dao. In deze drie gebieden liggen de Quinta’s van Niepoort waar de druiven vandaan komen. En dan de nieuwste aanwinst van de Niepoort familie: Quinta da Lomba gelegen in Dao. Dit tweehonderd jaar oude estate is gelegen tussen twee bergketens in Gouveia en werd in, 2014 door Dirk gekocht. Met enige moeite en toewijding werd de wijnmakerij herbouwd en de wijngaard geherstructureerd.

Conciso is een blend van Baga (40%), Jaen (30%)en andere (30%). De Conciso (ongeklaard en ongefilterd) is licht van kleur en heeft paarse tinten. Een zeer fris en mineraal aroma met een goede reductie en noten van specerijen. Een mooi en zeer complex aroma met een gemiddelde concentratie. In de mond tonen van vers fruit en zijdezachte tannines. Een lichte, elegante en zeer frisse wijn met minerale tonen en wilde bessen. Een lange, diep en zeer fijne afwerking.

Quinta de Lomba Conciso Branco Dao

€ 27,75

Specificaties

Stijl Elegant, Mineraal, Sappig
Aroma's Citrus, Appel, Geel fruit
Regio Dao, Portugal
Druif bical, encruzado +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Quinta de Lomba Conciso Branco Dao als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu