Settecani Lambrusco Secco

Emilio Romagna is, naast Lambrusco, bekend om zijn rijke pasta’s, heerlijke parmaham, culatello, salami’s, parmesan reggianokaas, Ferrari en de enige echte balsamico di Modena. De keuken is betrekkelijk eenvoudig, boers, met vooral eerlijke smaken en ingrediënten maar ook rijk en vet. Met name door dat laatste past een frisse, gekoelde Lambrusco prima met de gerechten van die streek. Jammer genoeg heeft Lambrusco een slechte reputatie. Dat komt door de vele, zéér goedkope Lambrusco’s waarmee Nederland overspoeld is geraakt.

Toch zijn er héérlijke Lambrusco’s te vinden, als je goed zoekt.

De belangrijkste druif van Lambrusco is de … lambrusco. Een druif die veel verschillende ‘broertjes’ kent. Eén van de beste is Lambrusco Grasparossa di Castelvetro. Minimaal 85% Lambrusco Grasparossa en afkomstig van wijngaarden rond de gemeente Castelvetro ten zuiden van Modena. De wijnen uit deze kleinste Lambrusco-DOC zijn diep van kleur en hebben een zekere rondeur ondanks een stevige tanninestructuur.

Cantina Settecani is een samenwerkingsverband van 150 kleine wijnboeren, die nauw samenwerken om hoge kwaliteit Lambrusco te produceren. Men is zeer milieu gericht en is duurzaam gecertificeerd. De mousse in de wijn komt van de “methode Charmat”.

Na de alcoholische gisting op tank wordt er een kleine hoeveelheid gist toegevoegd aan de tank om de bubbels te verkrijgen en vervolgens gebotteld.

Deze Lambrusco komt van biologisch gecertificeerde wijngaarden. Het resultaat is een diep paars/zwarte wijn met intens cassisfruit en veel sap in de mond. Doordat de wijn slechts 10.5% alc. heeft is het heel verteerbaar en koel geschonken een heerlijke begeleider van pasta’s, harde kazen of parmaham en salami.

Lambrusco Grasparossa di Castelvetro

€ 11,25

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Droog
Aroma's Blauwe bes, Kers
Regio Emilia Romagna, Italie
Druif lambrusco
Agricultuur biologisch

Lambrusco Grasparossa di Castelvetro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu