Feudo Montoni NERO DAVOLA LAGNUSA

Een complexe wijn met donker fruit en specerijen zoals kaneel. Elegante structuur en een zachte, sappige afdronk waarin een vleugje munt voor frisheid zorgt. Deze wijn is heerlijk bij geroosterd vlees van de bbq, lamsschotel en oude gerijpte kazen.

Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

Het klimaat op Sicilië kent een warme zomer en milde winter. De wijngaard ligt op 600 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie. De wijnstokken zijn 35 jaar oud en komen van pre-phylloxera onderstammen. De bodem bestaat voornamelijk uit afwisselende lagen klei en zand.

Lagnusa is de naam van de cru waar de druiven vandaan komen. In het Siciliaans betekent Lagnusa ‘lui’ , maar refereert naar lage opbrengst en hoge kwaliteit. Handmatige oogst en de vergisting vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 20 maanden in de cementen cuves, 4 maanden in eikenhouten vaten en 4 maanden op de fles.

Feudo Montoni Lagnusa Nero d'Avola

€ 19,50

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Rond
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Sicilie, Italie
Druif nero d'avola
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2021

Feudo Montoni Lagnusa Nero d'Avola als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu