Fevre Chablis

De ware Chablis dankt zijn unieke karakter aan een bijzonder terroir. In geologisch opzicht bijzonder vanwege de Kimmeridge kalkbodem, in klimatologisch opzicht vanwege de noordelijke ligging. De kalkbodem verleent de wijnen hun markante minerale karakter. Het koele klimaat op zijn beurt zorgt voor een late rijping en minder positief, voor nachtvorstgevaar in het voorjaar. Een goede ligging van de wijngaarden is daarom van essentieel belang in Chablis. Saillant detail: de afstand van Chablis tot de Champagne is veel korter dan die tot de Bourgogne. De constante factor in het geheel is het druivenras. Zoals vrijwel overal elders in de Bourgogne wordt alle wijn hier gemaakt van Chardonnay.

William Fèvre is altijd een grote voorvechter geweest van authentieke Chablis. Hij schreef er zelfs een boek over: Le vrai Chablis et les autres. In 1998 verkocht hij echter zijn bedrijf om zich volledig te wijden aan zijn wijngaarden in Chili. Maar aan de grote reputatie van zijn wijndomein in Chablis zou gelukkig geen einde komen. Domaine William Fèvre is namelijk een bedrijf met een onwaarschijnlijk potentieel. De bijna tachtig hectare wijngaarden zijn onderverdeeld in maar liefst negentig percelen met elk hun eigen ligging, bodemgesteldheid en microklimaat. Wijnmaker Didier Seguier is er een meester in om de typiciteit en de finesses van al die verschillende terroirs te vertalen in de wijnen, die hierdoor ieder een geheel eigen karakter hebben.

Dit is een loepzuivere Chablis met de kenmerkende invloeden van de mergel en kalkbodem van de regio. Naast een verfijnde mineraligheid, een indrukwekkende vitaliteit, rijpe citrustonen en een tikkeltje room. Dit is een verrukkelijke wijn die een plekje op tafel verdient naast vis, zachte kaas en zeevruchten.

William Fevre Chablis

€ 35,45

Specificaties

Stijl Elegant, Droog, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Chablis, Frankrijk
Druif chardonnay
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

William Fevre Chablis als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu