Sancerre Blanc Crochet

Het resultaat is een zeer levendige en frisse wijn met in de neus tonen van wit fruit, acacia, appel en fijne citrus. De smaak is verrassend typisch Sancerre met prachtige frisse zuren en mineraliteit. Een elegant aperitief of begeleider van fijne visgerechten, oesters, mosselen of bv. lichte bereidingen van wit vlees.

Daniel Crochet is de vierde generatie Crochet in Bue, een gehucht op 6 km. van Sancerre. Hij nam het domein in 1996 over van zijn ouders en bezit inmiddels ruim 18 ha. wijngaard, waarvan 3,5 ha. beplant is met pinot noir en overig met sauvignon blanc. De bodem is overwegend oude klei-kalkbodem en kalkbodem met kiezels. Daniel werkt zoveel mogelijk biologisch. Tussen de rijen druivenstokken groeit gras, om de bodem te beschermen tegen erosie en om opbrengst te beperken, waardoor de druiven meer concentratie krijgen.

Na een strenge selectie van het fruit vindt de vergisting plaats op lage temperatuur om optimale aromatiek te verkrijgen. Na de gisting krijgt de jonge wijn 5-9 maanden rijping op de lies in rvs cuves.

Sancerre Blanc Daniel Crochet

€ 20,95

Specificaties

Stijl Elegant, Droog, Mineraal
Aroma's Appel, Citrus
Regio Loire, Frankrijk
Druif sauvignon blanc
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2022

Sancerre Blanc Daniel Crochet als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu