Deux Freres Mourvedre

Deux Frères Wines is nog een jong wijnhuis; het werd opgericht in 2008 toen de broers Retief & Stephan du Toit besloten om het erfgoed voort te zetten als een wijnbedrijf dat hun door hun moeder en stiefvader, was nagelaten. Zij lieten het fundament na waarop Deux Frères Wines is gebouwd. Het is het kleinste wijndomein in Stellenbosch, telt slecht 7 ha. en ligt aan de oever van een natuurlijk zogenaamd wetland op de westelijke helling van Simonsberg.

Het is de filosofie van Deux Frères Wines dat de natuur en het terroir de wijn maken. In de kelder wordt daarom ook het beleid gevoerd om zo minimaal mogelijk in te grijpen. Stephan omschrijft zichzelf eerder als een traditionele wijnmaker gedreven door smaak en intuïtie, dan een moderne wijnmaker met alle nauwkeurigheid die dat met zich meebrengt. De eerste oogst was die van 2011 en de broers hebben ondertussen hun droom verwezenlijkt om iconische wijnen te produceren. Het grootste deel van het landgoed is beplant met cabernet sauvignon, dat de basis vormt van onze vlaggenschipwijn, “Tribute”. Het wordt ondersteund door petit verdot, malbec en cabernet franc. Met de beschikbaarheid van drie verschillende klonen wordt een 100% cabernet sauvignon in beperkte hoeveelheid geproduceerd als wijn uit één enkele wijngaard. Deze wijn maakt deel uit van de Simonsberg-traditie van cabernet sauvignon van unieke en superieure kwaliteit.

Een uniek blok van 14 rijen mourvèdre die groeien op bijzondere zandgronden, toont de grote diversiteit van het land. De wijn is vol en rond in de mond, met laagjes pruimen, bramen en bramen. Dit is een weelderige wijn met rijpe tannines, discreet stijlvol houtgebruik en alcohol die nooit de algehele indruk van evenwicht en harmonie domineren, zelfs niet bij zo'n jonge wijn. De timing en rijping van de oogst en vervolgens de zachte extractie is de sleutel tot het bereiken van de elegantie en de verfijnde stijl. Het fruit is fluweelzacht, verleidelijk en zo benaderbaar, en in de afdronk toont het frisheid en een genereus droog mondgevoel, waardoor het levendig en behendig blijft. Schenk deze wijn bij rood vlees van de grill, stoofgerechten of een plank mooie kazen! Decanteer de wijn enkele uren voor gebruik!

Deux Freres Mourvedre

€ 39,95

Specificaties

Stijl Vol, Rijk, Elegant
Aroma's Blauwe bes, Leer, Tabak
Regio Stellenbosch, Zuid Afrika
Druif mourvedre
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Deux Freres Mourvedre als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu