pol roger-cuvee-sir-winston-churchill-2006-champagne

Een eerbetoon aan Sir Winston Churchill (een familievriend) vol eigenschappen die hem konden bekoren in een goedeChampagne; robuust, met een volwassen karakter vol body. Een goed bewaard familiegeheim, waardoor de exacte blendniet bekend is, maar deze wijn was ongetwijfeld in de smaak gevallen bij Sir Winston Churchill. Ook nu nog onderhoudenbeide families een goede relatie. Een Champagne met een levendige, witgouden mousse. In de geur tonen van boter enbrioche en aroma's die neigen naar zoetig gekookt fruit, gedroogd fruit en kweeperen. Aangevuld met smaken alsamandelen en hazelnoten, later aangevuld met nougat en pistachenoten. Geel fruit vormt een frisse tegenhanger. Hetsmaakpallet vindt een mooie balans in zuren en soepelheid met een zijdezachte structuur, gevolgd door een prachtige finale.

In 1849 wordt het Champagnehuis gesticht door Pol Roger. Al vijf generaties lang wordt er gewerkt met dezelfde passie en is men loyaal aan de oorspronkelijke visie en strategie. De familieleden zijn van begin tot eind nauw betrokken bij het proces. Zij beslissen over de uiteindelijke blend die aan de oorsprong ligt van deze Champagne. Het huis is gevestigd in Épernay, in het hart van de champagnestreek. Het bezit telt inmiddels 90 ha. wijngaard. Bijzonder aan dit huis zijn de zeer diepe kelders van maar liefst 7 km lang.

Ieder druivenras wordt apart gevinifieerd. De remuage gebeurt, in tegenstelling tot alle andere grote merken, nog volledig met de hand. De dosage daarentegen gebeurt met de nieuwste technieken voor een zeer secure werkwijze. De wijngaarden van Pol Roger strekken zich uit over 3 districten in de Champagnestreek: Montagne de Reims: Een heuvelachtig gebied tussen Reims en Épernay. Hier staat voornamelijk Pinot Noir aangeplant. De Pinot Noir die Pol Roger verwerkt wordt dan ook veelal hier verbouwd. Vallée de la Marne: Begrensd door het dal van de rivier Livre, gaan de zuidelijke hellingen van Montagne de Reims over in de Vallée de la Marne. Vallée de la Marne volgt van Épernay tot voorbij Château- Thierry de rivier de Marne. De Pinot Meunier die gebruikt wordt in de Champagnes van Pol Roger komt veelal van cru’s uit dit gebied. Côte des Blancs: Ten zuiden en zuidwesten van Épernay vindt men de Côte des Blancs.Deze bank van kalksteen en krijt vormt één geheel met Montagne de Reims en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit verschillende heuvelruggen. De wijngaarden op de helling hebben zowel een oostelijke, zuidoostelijke en zuidelijke expositie. Op de hellingen met oostelijke expositie wordt vrijwel uitsluitend Chardonnay aangeplant. De Chardonnay gebruikt in de Champagnes van Pol Roger komt veelal van cru’s uit dit gebied.

Champagne Pol Roger Sir Winston Churchill 2015

€ 319,50

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig, Zuiver
Aroma's Geel fruit, Ceder, Peer
Regio Champagne, Frankrijk
Druif chardonnay, pinot noir
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2015

Champagne Pol Roger Sir Winston Churchill 2015 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu