clos des lunes dargent 2019-bordeaux-aoc

Olivier Bernard van het prestigieuze Domaine de Chevalier in Pessac-Léognan kocht enkele jaren geleden de oude wijngaard ‘Clos des Lunes’ in Sauternes; een prachtige wijngaard van oude stokken sémillon en sauvignon blanc. Inmiddels is de wijngaard ca. 75 ha. groot. De bodem bestaat vooral uit kiezel, klei en zand en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ca. 35 jaar.

Gelegen in Sauternes, op een van de grootste terroirs voor witte wijn in Frankrijk. Clos des Lunes is een prachtige glooiende wijngaard beplant met oude sémillon en sauvignon blanc wijnstokken. De druiven worden in optimale rijpheid met de hand geplukt. In de kelder worden de druiven langzaam geperst in een pneumatische wijnpers, zonder ontstelen of maceratie. Débourbage (koude bezinking) door zwaartekracht in koude kamer.

Rijping op de fijne lie met regelmatig omroeren (batonnage). Vervolgens rijpt de jonge wijn 7 maanden, waarvan 25% op eikenhouten barriques.

Intense en complexe neus van exotisch wit fruit en citrusvruchten vermengd met bloemen, tonen van acacia. De smaak is rijk, genereus, ruim en intens fruitig, met een zeer goede spanning. Het citrus van de sauvignon blanc bedekt de exotische zoetheid (lychee, mango) van de goed rijpe semillon.

Een wijn met een groot culinair potentieel! Vrijwel alles uit de zee (kreeft of zeetong!), gevogelte, orgaanvlees als zwezerik en kaas (geitenkaas!).

Schenk de wijn vooral niet te koud (12 C.)

Clos des Lunes d'Argent Blanc

€ 22,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Graves, Frankrijk
Druif semillon, sauvignon
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2019

Clos des Lunes d'Argent Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu