Rimapere Pinot Noir

Nieuw-Zeeland is het meest zuidelijk gelegen wijnproducerende land ter wereld. Vanwege de verkoelende invloeden van twee oceanen is Nieuw-Zeeland het enige Nieuwe Wereld wijnland met een overwegend koel klimaat. De aangeplante druivenvariëteiten zijn hier volledig op aangepast. Je vindt er hoofdzakelijk Sauvignon Blanc, Pinot Noir en sinds kort ook steeds meer Pinot Gris en Merlot. Er wordt zelfs beweerd dat de klimatologische omstandigheden om Sauvignon Blanc te verbouwen in de Marlborough Valley nog beter zijn dan in het oorspronkelijke herkomstgebied van die druif: de Loire. In Frankrijk willen ze hier uiteraard niets van weten.

Baron Edmond de Rothschild is eigenaar van het befaamde Ch. Clarke in de Médoc, maar bezit meerdere wijnbedrijven, waaronder het befaamde Rimapere in Nieuw Zeeland. De naam Rimapere betekent “Vijf Pijlen” in Maori-taal en verwijst naar de vijf pijlen die Edmond de Rothschild als beeldmerk voert. Met Rimapere hebben ze een absolute topwijngaard aan het portfolio toegevoegd. Ideaal gelegen in de prestigieuze Rapaura gebied, in het uiterste noo rden van het zuidereiland, profiteert de wijngaard van Rimapere van een uitzonderlijk terroir. Het koele klimaat van deze regio is ideaal voor de productie van pinot noir. Door de langzame rijping krijgt de wijn ongelooflijke complexiteit en levendigheid.

Een briljante pinot noir met fijn aardbeienfruit en rijpe kersentonen in de neus. Veel body met zachte kruidigheid en veel rondeur. De afdronk is lang en verleidelijk. Een heerlijke gulle en veelzijdige wijn.

Schenk bij foie gras, gerechten met truffel, rijpe loopkazen of wit vlees.

Rimapere Pinot Noir Edmond de Rothschild

€ 32,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Rond
Aroma's Aardbei, Kers, Specerijen
Regio Marlborough, Nieuw Zeeland
Druif pinot noir
Oogstjaar 2019

Rimapere Pinot Noir Edmond de Rothschild als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Aula Blanco

Spanje, Utiel-Requena macabeo, sauvignon blanc
€ 7,25
Menu