Croft Serikos 2017

Croft is een van de oudste portshippers uit de Douro. De vroegste aantekeningen van handelsactiviteiten waaruit ooit dit beroemde wijnhuis zou ontstaan, dateren uit 1588, In 1827 was Croft & Co. uitgegroeid tot ‘s werelds vierde grootste portshipper; honderd jaar later waren ze de nummer een. Hoewel de Crofts altijd onlosmakelijk verbonden zouden blijven aan het wijnhuis keerden ze eind negentiende eeuw voorgoed terug naar hun geboorteplek in Engeland. Inmiddels behoort Croft tot de Taylor's Group.

De eerste Vintage Port gemaakt van de druiven van de oude, historische percelen op het vlaggenschipwijngaard van Quinta da Roêda. De naam Serikos is een verwijzing naar de historische betrokkenheid van de quinta bij de productie van zijde na de vernietiging van de wijngaarden door de Phylloxera èn naar de zijdezachte kwaliteit van de wijnen.

Onder de naam Serikos word alleen Vintage Port gebotteld van de allerhoogste kwaliteit en is dus een zeldzaamheid.
Het rijke, rijpe fruit, dat een consistent kenmerk is van de wijnen van Quinta da Roêda, heeft een intense complexiteit ontwikkeld, frisse aroma's van rode bessen vermengd met rijp, sappig zwart fruit en een frisse 'grapiness'. De kenmerkende Roêda-tonen van eucalyptus en cassis versmelten met tonen van verse munt, frisse citrus en een potpourri van hartige kruiden en gedroogde rozenblaadjes.

Croft 2017 Serikos Vintage Port

€ 199,00

Specificaties

Regio Douro, Portugal
Druif touriga nacional, touriga franca +
Oogstjaar 2017

Croft 2017 Serikos Vintage Port als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu