Dal Maso Cabernet

De cabernet wordt na binnenkomst in de cuverie onsteeld en gekneusd en blijft 7 dagen in kontakt met de schillen. Fermentatie vindt plaats op rvs tanks, waarbij de 'hoed' 4x per dag wordt ondertgedompeld voor optimale extractie! na gisting blijft de wijn nog 3 maanden rijpen op rvs. Het resultaat is een dieprode wijn met een genereuze neus met tonen van bosbessen, aardbeien en bramen. Zeer expressief! De smaak is vol en rond met fijne kruiderij. Heerlijk glas in combinatie met bv. klein wild, gegrild rundvlees of een plateau kazen!

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif. Een tamelijk onbekende parel is de DO Colli Berici!

Deze bijzondere DO kent bijzondere druiven, t.w. tai rosso en durella, maar men heeft ook cabernet en merlot in de wijngaarden! De druiven groeien in wijngaarden met optimale zonexpositie de heuvels van Colli Berici. De wijnstokken zijn 20-25 jaar oud. De Berici Hills bestaan uit hele oude zeebodem met veel rode klei.

Dal Maso is een oud familiebedrijf in de heuvels van Berici. De 4e generatie (broer en zus) leiden het bedrijf en zijn gepassioneerde voorvechters van de authentieke druivenrassen tai rosso en durella.

Dal Maso Cabernet IGT

€ 9,25

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Rond, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Noot
Regio Veneto, Italie
Druif cabernet sauvignon, –franc, +
Oogstjaar 2023

Dal Maso Cabernet IGT als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Gerelateerde producten

Menu