Dal Maso Colpizzarda

Zeer aantrekkelijke en breed inzetbare eetwijn: voorkeur voor de zachtere vleessoorten als kalf, konijn, jong wildzwijn en alle vleugelwild. Op de huid gebakken, “harde” vis en rijkere pasta-gerechten.

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega en Prosecco tenslotte, komt uit het gebied ten noorden van Venetië en is ook in ons land al jaren een van de populairste mousserende wijnen.

Deze wijn kent een bijzondere combinatie van druiven, t.w. merlot, tai rosso en pinot noir. De druiven groeien in wijngaarden met optimale zonexpositie zijn gelegen in de heuvels van Colli Berici; stokken zijn 20-25 jaar oud. Bodem is rijk aan vulkanisch gesteente.

Schilinweking en vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS-cuves (22-24 graden C.). Na vergisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden op een combinatie van houten barriques (225 liter) en grote houten foeders.

En dan krijg je een wijn die royaal is, eigenzinnig en met licht exotisch gekruid boeket. Boeiende mix van florale- en roostertonen, rijpe vruchten en kruidige elementen als munt, laurierdrop en basilicum. Heerlijk lokaal, authentiek en expressief. Sappig/krokant en buitengewoon smaakintensief vanaf het eerste mondcontact. Zachte, aardig onweerstaanbare textuur, romig/fluwelig. Toch ook behoorlijk veel spanning en reliëf dankzij de frisheid verschaffende zuren en de niet agressieve maar degelijke tannines. Een materie die de zo gezochte combinatie van plezier, verkwikking en karakter biedt. Het type verleiding met pit dat de beste Italianen zo aantrekkelijk maakt.

Dal Maso ColPizzarda

€ 28,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Kruidig, Warm
Aroma's Blauwe bes, Aards, Ceder
Regio Colli Berici - Veneto, Italie
Druif tai rosso
Oogstjaar 2021

Dal Maso ColPizzarda als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu