Dal Maso Montemitorio2

en wijn die royaal is, eigenzinnig en met licht exotisch gekruid boeket. Boeiende mix van florale- en roostertonen, rijpe vruchten en kruidige elementen als munt, laurierdrop en basilicum. Heerlijk lokaal, authentiek en expressief. Zachte en onweerstaanbare textuur, romig/fluwelig. Toch ook behoorlijk veel spanning en reliëf dankzij de frisheid verschaffende zuren en de rijpe tannines. Zeer aantrekkelijke en breed inzetbare eetwijn: voorkeur voor de zachtere vleessoorten als kalf, konijn, jong wildzwijn en alle vleugelwild. Op de huid gebakken vis en rijkere pasta-gerechten.

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif.

Een tamelijk onbekende parel is de DO Colli Berici!

Deze bijzondere DO kent bijzondere druiven, t.w. tai rosso en durella! De druiven groeien in wijngaarden met optimale zonexpositie de heuvels van Colli Berici. De wijnstokken zijn 20-25 jaar oud. De Colli Berici bestaat uit hele oude zeebodem met veel rode klei.

Dal Maso is een oud familiebedrijf in de heuvels van Berici. De 4 generatie (broer en zus) leiden het bedrijf en zijn gepassioneerde voorvechters van de authentieke druivenrassen tai rosso en durella.

Schilinweking en vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS-cuves (22-24 graden C.) Na vergisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden op een combinatie van betonnen en rvs cuves.

voorjaarsproeverij

Dal Maso Montemitorio Colli Berici

€ 13,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Kruidig, Vol
Aroma's Cacao, Ceder, Tabak
Regio Colli Berici - Veneto, Italie
Druif tai rosso
Oogstjaar 2023

Dal Maso Montemitorio Colli Berici als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Gerelateerde producten

Aula Tinto

Spanje, Utiel-Requena bobal, tempranillo
€ 7,25

Simonsig Tiara

Zuid Afrika, Stellenbosch cabernet sauvignon, merlot +
€ 27,75
Menu